Interview Ronald Lenselink – Lead Markonderzoeker

Ronald, vertel! Wie ben je?

Mijn naam is Ronald Lenselink, 55 jaar, geboren in Heerlen en nu woonachtig in Heerhugowaard. Na mijn VWO heb ik commerciële economie gestudeerd en na mijn afstuderen ben ik bij een klein kwalitatief marktonderzoekbureau aan de slag gegaan. Daar heb ik destijds leren werken met SPSS én niet geheel onbelangrijk, daar is de liefde voor data ontstaan. Na een jaar werkervaring ben ik geswitcht naar NIPO (TNS NIPO en nu Kantar), waar ik 28 jaar ben blijven werken. Ik ben begonnen als projectleider maar heb ook teams aangestuurd van 3 tot 15 personen. Dit alles tijdens de opkomst van internet. Een hele interessante periode! Ik heb verschillende functies gehad maar uiteindelijk haal ik mijn meeste energie uit new business, accountmanagement en het begeleiden van juniors & mediors binnen het marktonderzoek. Dit alles vond ik ook terug in de functie bij No Ties!  

Waarom heb je specifiek voor HR Analytics gekozen?  

Mijn interesse voor HR Analytics is begonnen toen ik bij TNS NIPO voor een aantal sociale jaarverslagen de data heb verzameld en geanalyseerd. Daarnaast was mijn laatste werkgever een klein bureau dat software ontwikkelde om een betere match tussen werklozen en de arbeidsmarkt te maken, namelijk op basis van competenties en vaardigheden. Dat vond ik een enorm interessant vakgebied want vroeger keek men enkel naar welke diploma’s iemand had. Nu spelen competenties en vaardigheden veel meer mee, zeker gezien de steeds krappere arbeidsmarkt.  

Wat spreek je aan, aan het bedrijf AnalitiQs & No Ties?  

Ik heb specifiek voor No Ties gekozen omdat ik bij een kleiner bureau aan de slag wilde om zo de verschillen te ervaren met werken voor een grotere organisatie. Daarnaast was ik op zoek naar een organisatie waar maatwerk wordt geboden en niet alles tot op de kleinste details gestandaardiseerd is. Ik zie het als een uitdaging om No Ties verder op de kaart te zetten in combinatie met de mogelijkheden die No Ties aan klanten bieden.  

Welke kennis neem je mee naar No Ties?  

Ik ben breed inzetbaar, heb met panels gewerkt, B2B, B2C, marketing en medewerkersonderzoeken uitgevoerd. Ik ben een generalist in die zin dat ik een hele brede marktonderzoek kennis heb, zonder mij te hebben gespecialiseerd in een specifiek domein (CX, Brand, Communicatie, Innovatie etc). Daarnaast ben ik ook altijd zelf verantwoordelijk geweest voor sales en accountmanagement.  

De combinatie die de AnalitiQs groep biedt met allerlei specialisten zorgt voor een mooi breed pallet aan diensten voor je klanten. Dat vind ik heel interessant want zo positioneer je je écht als DE expert.  

Wat voor vraagstukken hoop je in de toekomst te gaan doen?  

Het doel van mijn functie is onder andere om de dienstverlening van van No Ties nog meer onder de aandacht van (potentiele) klanten te brengen. No Ties biedt meer dan alleen data, dus ook rapportages, dashboards, presentaties etc. Mensen zijn daar volgens mij niet altijd van op de hoogte dus dat is een leuke uitdaging!  

Hoe ziet je thuissituatie eruit en wat doe je in je vrije tijd?  

Ik heb een vrouw, een dochter en een zoon. Mijn dochter begint binnenkort met haar baan als UX/UI designer bij het Ministerie van Defensie (Marine), mijn zoon werkt bij een hotel in Arnhem en focust zich daarnaast als ZZP’er in de entertainment business. Mijn vrouw werkt als medisch secretaresse in het ziekenhuis. In mijn vrije tijd werk ik vaak in mijn (moes)tuin, kijk ik ’s avonds graag een netflix serie of voetbal (Ajax) en ga ik graag op wintersport. We hebben ook een hond (LouLou, onze Cavapoo met meer dan 2.000 volgers op Instagram) waar we graag mee gaan wandelen in het bos of op het strand. 

Ook bij No Ties werken? Check de laatste vacatures!

Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek in deze website