Interview Joyce van Groningen-Plakké, junior Marktonderzoeker

Vertel eens, wie is Joyce?

Nou, ik ben 33 jaar, woon in Uithoorn, een klein plaatsje onder Amstelveen, ben getrouwd en heb een zoontje van ruim twee nu. Ik heb een opleiding culturele antropologie gedaan op de UvA en daarna een minor en master journalistiek aan de Universiteit Leiden, dus mijn achtergrond is van alles wat.

Ik studeerde af in het midden van de kredietcrisis, dus het was heel moeilijk om werk te vinden. Via een kennis kreeg ik een vacature doorgestuurd van een marktonderzoeksbedrijf praktisch bij mij om de hoek. Toen ik daar werkte dacht ik hé dit is eigenlijk wel een leuk vakgebied, dus daar ben ik blijven plakken. Ik begeleidde het testen van supermarktproducten onder respondenten en heb er veel geleerd. Na 7 jaar ben ik overgestapt naar een ander onderzoeksbedrijf, ook in Amsterdam. Maar daar moest ik ook veel technische dingen doen en omdat dat mij niet ligt, ben ik daar weggegaan.

En hoe ben je dan bij AnalitiQs terecht gekomen?

Ik kreeg een berichtje op LinkedIn en toen dacht ik, hé, dit is eigenlijk wel het type bedrijf waar ik naar op zoek ben: niet te groot, niet te klein en qua achtergronden van collega’s van alles wat. Dus toen heb ik gesolliciteerd en ik had een leuk gesprek met Irma, heel open. Ik ben bovendien niet zo erg van bedrijven met een heel strak keurslijf en iedereen in pak en zo, dat past niet zo bij mij, en dat is AnalitiQs ook niet.  Toen ben ik voor het tweede gesprek hier op kantoor langs geweest en dat kwam op mij ook heel goed over, dus vandaar dat ik nu hier zit.

Nou leuk, welkom! En wat houdt jouw functie precies in?

Ik ben junior marktonderzoeker, en ga met de vraagstukken en de rapporten aan de slag. Hoe vertaal je het probleem of de vraag waar een bedrijf tegenaan loopt naar een onderzoek en hoe vertaal je de uiteindelijke onderzoeksuitkomsten naar een rapport en oplossing waar een bedrijf iets mee kan? Ik moet nog even kijken hoe het in de praktijk gaat uitpakken en wat ik precies ga doen qua projecten. Momenteel ben ik me aan het inlezen en ondersteun ik op de achtergrond. Dat vind ik eigenlijk wel fijn, want zo kan ik er rustig inkomen.

Wat zijn jouw ambities?

Waar ik eigenlijk altijd wel naar streef, waar ik ook werk, is dat ik heel erg bedreven wil worden in wat ik doe. Ik vind het gewoon heel fijn om echt van de hoed en de rand te weten en dat ik een beetje alle aspecten in een bedrijf ken. Ik hoef niet overal de expert in te zijn, maar ik wil wel mijn werk goed kunnen uitvoeren, zonder dat ik continu bij anderen hoef aan te kloppen voor hulp. En dat ik bijvoorbeeld ook echt wat klanten heb die ik goed ken en dat je daardoor ook een gezicht kunt zijn voor een bedrijf naar een klant toe. Daarnaast wil ik ook groeien en beter worden in dingen als Statistiek en HR. Aan het begin mag iedereen een training volgen, HR-Analytics en HR-Metrics, en ik vind het fijn dat ik die kans ook krijg.

Ik denk zeker dat je bij AnalitiQs veel kan leren op de gebieden die je net noemt. En wat neem jij al mee qua specifieke kennis en skills?

Wat neem ik mee? Nou, wat ik denk ik vooral meeneem, is dat ik bij het eerste bedrijf waar ik werkte ook projectmanagement heb gedaan. Ik was daar gewend aan een hele hoge werkdruk en aan het managen van heel veel onderzoeken tegelijkertijd. Het ene supermarktproduct was net klaar met testen en het onderzoek van het  volgende supermarktproduct begon al. Er waren periodes dat wij ongeveer 100 producten per week testten en het rapport moest dan vervolgens de week daarop verstuurd worden, dus 100 rapporten per week.

Wat ik hierdoor meeneem is het schakelen in taken en het zien van prioriteiten. Maar bij een nieuwe werkplek is het natuurlijk altijd weer uitzoeken waar de prioriteiten liggen en hoe alles werkt.

En verder, wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

Ik heb natuurlijk een zoontje van twee, dus daar ben ik uiteraard mee bezig. We gaan graag leuke dingen met hem doen, zoals wandelen of zwemmen. Zelf vind ik het ook belangrijk om te sporten. De discipline is tijdens corona een beetje ingezakt, en dan ook nog een zwangerschap erbij, dus dan moet je dat allemaal weer terug zien te vinden. Maar ik probeer nu braaf twee keer in de week naar de sportschool te gaan.

Daarnaast gaan we graag een bioscoopje pakken, uit eten of met vrienden afspreken. Oh, en ik hou heel erg van series kijken op Netflix.

Wat ben je nu aan het kijken dan?

Mijn man en ik houden vooral van scifi-achtige series en fantasyseries, we zijn nu Wednesday aan het kijken. Maar zelf vermaak ik me ook met dramaseries als The Crown of Die Kaiserin. We hebben trouwens ook Videoland en Disney+, dus we hoeven ons niet te vervelen. 😉

Ook bij No Ties werken? Check de laatste vacatures!

Zoek in deze website