4,6 miljoen Nederlanders tegen eigen bijdrage toegangstesten

Amsterdam, 07-09-2021 – Meer dan één op de drie (34%) Nederlanders is het niets eens dat de overheid een eigen bijdrage aan niet-gevaccineerden wil gaan vragen voor coronatoegangstesten. 39% zou hierdoor zelfs geen activiteit gaan bezoeken. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek van No Ties onder ruim 2.564 Nederlanders.

Gevaccineerden vóór eigen bijdrage

Eén op de drie Nederlanders is het niet eens met de eigen bijdrage voor coronatoegangstesten. Dit komt neer op ongeveer 4,6 miljoen Nederlanders. Qua leeftijdsgroepen zijn duidelijke verschillen waarneembaar. 18- tot 54-jarigen (41%) zien de bijdrage vaker niet zitten dan 55-plussers (24%). Gevaccineerden (71%) zijn overigens vaker vóór een eigen bijdrage dan niet-gevaccineerden (9%).

39% bezoekt geen activiteit meer

Als Nederlanders in de toekomst (alsnog) een coronatoegangstest nodig zouden hebben voor activiteiten zoals concerten, musea en sportwedstrijden dan zal 39% hierdoor het bezoek aan zich voorbij laten gaan. Bijna één op de tien (8%) Nederlanders betaalt geen eigen bijdrage, maar gaat een andere manier vinden om de activiteit (toch) te bezoeken. 40% zou de eigen bijdrage gewoon betalen. Eén op de acht (13%) weet niet wat ze in die situatie zouden doen.

Concerten en voorstellingen populairst

Nederlanders zijn het vaakst bereid om de eigen bijdrage te betalen voor concerten en voorstellingen (36%). Kort daarachter volgen evenementen zoals festivals (30%). Iets meer dan één op de vijf (22%) is bereid om voor het bezoeken van een sportwedstrijd een eigen bijdrage te doen. De top vijf wordt gecomplementeerd door musea (20%) en horeca (19%). Zakelijke bijeenkomsten zijn het minst populair met 12%.

Zoek in deze website